ВиК става оператор на новата мрежа в Търговище

By 31 Март 2016 Прочетена 1622 пъти 0

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров ще подпише договор за безвъзмездно и временно прехвърляне правото на стопанисване, експлоатация и поддържане на новоизградените водопроводи и канализация по  водния цикъл на града. Това реши на заседанието си днес Общинският съвет в Търговище.

Съветниците гласуваха "ВиК", като оператор на мрежите, да получи временно правото за експлоатация, докато то бъде възложено от Регионалната асоциация за управление на водоснабдителните и канализационни системи. Прехвърлянето се налага, за да се довърши работата по подвързване на новата мрежа и изграждане на отклоненията към абонатите. Предстоящите дейности са извън проекта за рехабилитация на системата.

След като "ВиК" получи правото за стопанисване и експлоатация, ще започне изграждането на връзките между новата и старата водопроводна мрежа. Изготвя се график за монтирането на връзките, за да се съобрази с програмата на Община Търговище за кърпежи и ремонти на улиците. Така ще се гарантира, че полаганият асфалт няма да бъде разкопан, заради продължаващата работа по водния цикъл, която вече е извън проекта. 

Работата по водния цикъл може да забави рехабилитацията на уличната мрежа в Търговище, която трябва да изчака довършването на подвързването на водопроводите.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net