Асфалтират новия обществен паркинг на улица "Крайбрежна" във Велико Търново

By 01 Септември 2018 Прочетена 2712 пъти 0
Паркингът ще бъде с капацитет за 80 автомобила, ще има и места за туристически автобуси Паркингът ще бъде с капацитет за 80 автомобила, ще има и места за туристически автобуси Община Велико Търново

Започна асфалтирането на новия обществен паркинг за автомобили и автобуси, който се изгражда в подножието на крепостта Царевец във Велико Търново.

Напредват строителните работи по нареждането на павираните настилки на улиците "Христо Иванов – Войводата" и "Йордан Инджето". Работи се и по цялостното асфалтиране на улица "Крайбрежна". Оформени ще бъдат и няколко локални подхода, чрез които ще бъде подобрена връзката между улиците "Крайбрежна", "Михаил Кефалов" и новия паркинг.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов инспектира работата по инфраструктурните обекти, които са част от големия проект на Общината "Съхранена и автентична градска среда на град Велико Търново", финансиран по ОП "Региони в растеж" 2014-2020. Паркингът на ул. "Крайбрежна" ще бъде с капацитет за 80 автомобила, ще има и места за туристически автобуси. Зоната ще е охраняема и безплатна за ползване в срока на проекта. За улеснение на туристите ще бъде оформена и довеждаща пешеходна алея, вече са обновени и тротоарите по ул. "Михаил Кефалов".

Само леки автомобили и малогабаритна техника ще могат да се движат по старинната улица "Гурко" във Велико Търново. По нея да влизат моторни превозни средства с маса до 4 тона, височина – до 2,5 метра и широчина – до 2 метра. Ограниченията важат за цялата дължина на отсечката. Въведената организация на движението важи и за строителната техника. При използване на машини, те трябва да бъдат малогабаритни и да отговарят на изискванията за маса и размери.

До края на септември ще бъде обновена улица "Митрополит Панарет Рашев", свързваща улиците "Стефан Стамболов", "Гурко" и "Максим Райкович". Вече започна подмяна на стария водопровод и на локалните отклонения към къщите. Старите и изгнили тръби ще бъдат сменени с нови, чиято гаранция е 50-годишна.

Общо 38 улици и площадни пространства са в процес на пълно обновяване в старата част на Велико Търново. Подобна по мащабите си дейност не е извършвана от няколко десетилетия. В основната си част строителството ще бъде завършено още тази есен.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 01 Септември 2018 10:41
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net