Ерик Уайнър стана "Доктор хонорис кауза" на Великотърновския университет

By 17 Юни 2019 Прочетена 1844 пъти 0
Почетното звание се присъжда по предложение на Филологическия факултет Почетното звание се присъжда по предложение на Филологическия факултет снимка: КИС 13

Известният американски журналист, писател и пътешественик Ерик Уайнър стана "Доктор хонорис кауза" на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий".

Почетното звание се присъжда по предложение на Филологическия факултет. Тържествената церемония започна с обявяването на решението от ректора висшето училище във Велико Търново проф. д-р Христо Бонджолов.

Високото отличие се присъжда на Ерик Уайнър за приноса му като медиатор в диалога между народи и култури по глобални социални, междурелигиозни и междукултурни въпроси, както и по теми за духовните измерения на живота в нашето съвремие, за преклонението пред книгата и за популяризирането на пътеписния жанр.

Проф. д-р Христо Бонджолов връчи на новоудостоения почетен доктор медал и диплома за полученото отличие и му подари копие на патронната икона на Университета. След това Ерик Уайнър произнесе академично слово на тема "В търсене на мъдростта".

Присъстващите имаха възможност да получат и автограф от Ерик Уайнър върху най-известните му книги "География на блаженството" и "Човек търси Бог".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net