Местата във Великотърновския университет за следващата година са запълнени на 85%

By 19 Юли 2017 Прочетена 2468 пъти 0

Великотърновският университет е изпълнил на 85% държавната поръчка за прием за учебната 2017-2018 година.

Към 18 юли във висшето училище са се записали 1504 нови студенти, като в някои от специалностите местата са запълнени на 100% - психология, право, журналистика, връзки с обществеността, етнология, културен туризъм, стопанско управление, публична администрация. Засилен интерес има и към педагогическите специалности и приложна лингвистика (с първи чужд език английски).

Великотрновският университет обяви 303 свободни места, чието попълване започва от днес и продължава до попълването им.

Повече свободни места има в платеното обучение, но и при тази форма местата са пред изчерпване в някои от специалностите като например задочното обучение по право, където вече са се записали над 110 студенти. Тази кандидат-студентска кампания е и последната, в която се приемат задочни студенти по право, тъй като от академичната 2018-2019 година задочното право се преустановява във всички университети.

От висшето училище напомнят, че кандидатите с висше образование, както и действащите към момента студенти в българските университети имат право да се запишат само за платената форма на обучение, тъй като за всички тях това ще е второ висше образование.

Паралелно с приема на студенти се провежда и приемът на кандидати за магистърските програми.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net