Успешно приключиха изборите за органи на управление на Великотърновския университет

By 08 Юли 2019 Прочетена 2259 пъти 0
Приемственост и оперативност характеризираха влизането в длъжност на новоизбраните ръководители Приемственост и оперативност характеризираха влизането в длъжност на новоизбраните ръководители снимка: ВТУ "Св. св. Кирил и Методий"

На всички нива във Великотърновския университет успешно приключиха изборите за органи на управление.

След 20 май т.г., когато Общото събрание на Университета преизбра ректора проф. д-р Христо Бонджолов и утвърди Академичния съвет за мандат 2019/2023, се проведоха изборите за заместник-ректори, декани и ръководители на катедри. Петима са заместник-ректорите, деканите са 9, а ръководителите на катедри – 55.

Изборите преминаха в атмосфера на академизъм и колегиалност, което допринесе още повече за утвърждаването на името и на авторитета на Великотърновския университет. Приемственост и оперативност характеризираха влизането в длъжност на новоизбраните ръководители. Този факт се отрази положително на ежедневната дейност на всички звена в Университета, както и на кандидатстудентския прием за учебната 2019/2020 академична година, който и тази година се очертава да приключи изключително успешно.

На 8 юли се проведе заседание на Академичния съвет, в което участваха и новоизбраните декани на факултетите. Решенията бяха взети експедитивно и с консенсус, а критиките – градивни и в интерес на академичната общност на висшето училище във Велико Търново.

След заседанието Академичният съвет си направи обща снимка.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net