13-годишно дете, живеещо във Ветово, няма ЕГН

By 29 Октомври 2019 Прочетена 1222 пъти 0
За ситуацията съобщиха днес от Агенция "Социално подпомагане" в Русе За ситуацията съобщиха днес от Агенция "Социално подпомагане" в Русе снимка: БГНЕС

По случай на 13-годишно момче без ЕГН работят социалните служби във Ветово.

Детето е родено в Гърция, но майката не разполага с никакви документи за вписването му в регистрите на чуждата държава. В момента се търси съдействие от държавната агенция за закрила на детето.

Идвайки в България, майката не е могла да удостовери нито месторождението на детето, нито дори неговите имена. Тъй като наскоро се е преместила да живее във Ветово, със случая са са заели социалните служби там. Търси се съдействието и на Държавната агенция за закрила на детето за установяване на вписване в Гърция, за да може след това да му се издаде ЕГН. В момента момчето не може нито да бъде записано в училище, нито да има личен лекар.

 

Междувременно стана ясно че от "Социално подпомагане" в Две могили са работили по случай за насилие над бременно момиче на 15 години. Проведена е среща по координационния механизъм за детето, на която е взето решение момичето да бъде настанено в звено „Майка и дете“ за период от 6 месеца, като родителите са дали съгласие да бъдат предприети мерки по превенция.

Общо през септември социалните служби в Русе и Сливо поле пък са работили по 45 сигнала за деца в риск.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 29 Октомври 2019 17:16
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net