Обявиха за решаване делото за предсрочното отстраняване на кмета на Ветово /ВИДЕО/

By 10 Февруари 2020 Прочетена 1727 пъти 0

Административният съд в Русе обяви за решаване делото срещу предсрочното прекратяване на пълномощията на д-р Мехмед Мехмед като кмет на Община Ветово.

Тъй като решението няма да е окончателно, то може да бъде обжалвано от страните в законоустановения срок пред Върховния административен съд.

На предното заседание по делото беше направено искане за назначаване на съдебно-техническа експертиза, която да внесе яснота по какъв начин се генерира входяща и изходяща информация в деловодната система, за да се установи кога е входирано уведомлението от страна на д-р Мехмед Мехмед с което съобщава, че е заличил търговското си дружество.

Стана ясно обаче, че експертизата е заличена, тъй като от Общинската избирателна комисия са оттеглили искането си. Затова днес съдът изслуша един свидетел и даде ход на делото по същество.


Бяха изслушани позициите на двете страни и прокуратурата. Според жалбоподателя Общинската избирателна комисия във Ветово е действала извън правомощията си и затова поиска жалбата му трябва да бъде уважена. От ответната страна пък поискаха тя да бъде отхвърлена и съдът да потвърди решението, с което се прекратяват предсрочно пълномощията на д-р Мехмед Мехмед като кмет на община Ветово. Според прокурора решението на Общинската избирателна комисия е правилно.

След като изслуша страните съдът обяви делото за решаване.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 10 Февруари 2020 17:40
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net