Задържаните при спецакцията във Ветово остават в ареста

By 18 Октомври 2019 Прочетена 1266 пъти 0
Решението на Апелативния специализиран наказателен съд е оконателно и не подлежи на обжалване Решението на Апелативния специализиран наказателен съд е оконателно и не подлежи на обжалване снимка: КИС 13

Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста всички 8 обвинени в извършване на телефонни измами, задържани при полицейската операция през миналата седмица във Ветово, Нова Загора и село Нови хан.

Решението е оконателно и не подлежи на обжалване.

Според съда има опасност лицата да се укрият или извършат ново престъпление. Затова и на всички 8 участници в разбитата организирана престъпна група, на които бяха повдигнати обвинения за телефонни измами, им беше потвърдена постоянната мярка за неотклонение "Задържане под стража" от Апелативният специализиран наказателен съд.

Припомняме, че групата за телефонни измами във Ветово бе разбита при полицейска операция на 9 октовмри. В резултат на акцията бяха арестувани 10 души, като впоследствие на 8 от тях бяха повдигнати обвинения. При претърсванията бяха намерени 400 грама тротил, оръжие, СИМ карти и телефони.

От прокуратурата съобщиха, че са събрани доказателства за дейността на групата от декември миналата година до момента на неутрализирането й. Имало данни, че лицата са криминално проявени, като повечето са осъждани за телефонни измами, посочиха от Специализираната прокуратура след повдигане на обвинение.

Събрани са доказателства за съпричастност на лицата към шест телефонни измами: по три в София и Стара Загора, като нанесената щета е за над 300 000 лв.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net