Община Разград стимулира с награди гражданите, включили се в пролетното почистване на града

By 25 Април 2017 Прочетена 2594 пъти 0

До 30 април продължава кампанията за пролетно почистване по населите места в община Разград.

Традиционната седмица за хигиенизиране е обявена със заповед на кмета на общината д-р Валентин Василев. Инициативата е и с конкурсен характер, като най-добре представилите се ще има награди за първо, второ и трето място във всяка от петте категории -  "Населени места", "Училища", "Детски градини", "Организации и фирми" и "Гражданско участие". Предвидени са предметни награди на стойност от 100 до 300 лева.

След като изтече обявеният период на кампанията за пролетно хигиенизиране на населените места, комисия от Община Разград ще извърши класиране на участниците по определени критерии в зависимост от категорията. Ще се следи за състоянието на зеленените площи, парковете и градините, за чистотата на уличните платна, тротоарите и прилежащите им терени. В училищата ще се гледа за състоянието на вътрешните дворове, а за гражданско участие, организации и фирми критерият е принос в облагородяването на териториите за обществено ползване, в това число изграждане на нови или възстановяване на съществуващи паркови и градински съоръжения.

Награждаването на класираните участници ще бъде на 9 май.

Община Разград ще осигури найлонови чували и ръкавици и специализирана техника за транспортиране на отпадъците, събрани от междублокови пространства, паркове, градини и сервитути на пътни артерии.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net