Министерството на транспорта готви серия от мерки за подобряване на пътната безопасност

България е сред държавите-членки на Европейския съюз с най-лоши показатели по брой на загинали и ранени при катастрофи България е сред държавите-членки на Европейския съюз с най-лоши показатели по брой на загинали и ранени при катастрофи БГНЕС

България е сред държавите-членки на Европейския съюз с най-лоши показатели по брой на загинали и ранени при катастрофи.

Това каза вътрешният министър Младен Маринов по време на конференция в София.

Въпреки че през 2017 е имало намаление на броя на загиналите, в сравнение с предходните две години, все още България е далеч от прогнозния брой, заяви още той.

На конференцията министърът на транспорта Росен Желязков съобщи, че се подготвят серия от мерки за подобряване на пътната безопасност. Повечето от промените са включени в новия проектозакон за движение по пътищата, който се очаква да бъде готов до края на годината.

Една от идеите е изпитите по кормуване вече да се извършват само в държани специализирани автомобили. Планира се и създаване на електронна система за попълване и подаване на документи за регистрация на нов автомобил. Автосервизите пък вече ще трябва да дават шест месеца гаранция за извършените от тях ремонти.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 02 Октомври 2018 22:26
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН