Абсурд: Откраднаха захранващи кабели от блока на АОНСУ в Русе

By 08 Април 2019 Прочетена 2861 пъти 0
По този начин все още останалите да живеят там семейства не можаха да се възползват от пускането на тока през почивните дни По този начин все още останалите да живеят там семейства не можаха да се възползват от пускането на тока през почивните дни снимка: Ралица Георгиева, КИС 13

Откраднаха захранващи кабели в блока на АОНСУ в Русе.

По този начин все още останалите да живеят там семейства не можаха да се възползват от пускането на тока през почивните дни.

Хората продължават през по-голяма част на деня да стоят навън, тъй като вътре било много студено. Вечерта около блока започвали да се навъртат съмнителни хора, които влизали вътре безпрепятствено, тъй като входната врата не може да се затваря. Затова не се учудват, че са откраднати захранващи кабели, което още повече утежнява положението им.

Семействата, някои от които с малки деца, очаквали с нетърпение да пуснат тока през почивните дни, но заради кражбата не са могли да се възползват от удобството да имат електричество макар и само за 24 часа.

Повече от 40 семейства вече са се изнесли при свои близки и роднини. Ако проблемът не бъде решен скоро, ще ги последват и останалите, които има къде другаде да отидат. Хората дори обмислят да започнат протестни действия, тъй като не издържат повече никой да не им обръща внимание.

От електроразпределителното дружество увериха в съобщение до медиите, че продължават да търсят решение на проблема със неплатените задължения в размер на над 48 000 лева и с откриването на индивидуални партиди на собствениците.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net