Неяснотите около сагата с тока в АОНСУ продължават

By 29 Март 2019 Прочетена 1959 пъти 0
Дори след вчерашните разговори между домоуправителя и представители на Energo-pro, не може да се каже дали ще се стигне до споразумение Дори след вчерашните разговори между домоуправителя и представители на Energo-pro, не може да се каже дали ще се стигне до споразумение снимка: КИС 13

Все още няма яснота кога може да пуснат тока на блока на АОНСУ в Русе.

Дори след вчерашните разговори между домоуправителя и представители на електро-разпределителното дружество, не може да се каже дали ще се стигне до подписване на споразумение за изплащане на задължение от 48 000 лева.

Условието, което е поставил домоуправителят е, че живущите ще встъпят в дълг само и единствено ако това е начинът за излизане от ситуацията чрез снабдяване с индивидуални партиди. Предложението е общо дължимата сума за електроенергия в размер на 48 000 лв да бъде разпределена на 198 самостоятелни обекта и разплатена в срок до края на април тази година.

Освен това, друго условие е, задължението съобразно броя на самостоятелните обекти на всеки собственик да се внасе в каса на дружеството едновременно с подписване на индивидуално споразумение на всеки собственик, като същевременно енергийното дружество приема заявление за присъединяване на всеки самостоятелен обект към енергийната мрежа и снабдяване с индивидуална партида за електрическа енергия. Това трябва да стане в срок до 31 декември тази година.

Освен това живущите изискват в периода на процедурата по присъединяване на сградата към електропреносната мрежа и издаване на индивидуални партиди, съществуващата партида чийто титуляр е фирма да бъде прехвърлена на името на домоуправителя.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 29 Март 2019 17:27
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net