Приеха бюджета на Русе за тази година

By 05 Февруари 2019 Прочетена 1904 пъти 1 comment
Общината ще разполага с над 138 милиона лева Общината ще разполага с над 138 милиона лева снимка: КИС 13

Приеха бюджета на Община Русе за 2019 година. Това стана днес по време на извънредно заседание на Общинския съвет.

За бюджета бяха 37 общински съветници, против гласуваха 9, а трима се въздържаха. Финансовата рамка за тази година е в размер на над 138 000 000 лева.

Сред най-обсъжданите беше темата за екологията. Александър Неделчев от БСП отново изтъкна, че в бюджета са намалени почти двойно средствата в това перо. От ГЕРБ обаче видяха манипулативно представяне на фактите.

От БСП не могат да си обяснят как така населението на Русе се свива, а количеството на отпадъците се увеличава и с тях и отчисленията към Министерството на околната среда и водите, които се вдигат от 45 на 57 лева на тон. Заместник-председателят на Общинския съвет Димитър Кънчев каза, че отчисленията щели да намаляват след 2020 година, тъй като се очаквало да заработи нова инсталация.

По време на дебатите Проф. Никола Михайлов от БСП предложи да се обезпечи финансово изграждането на система за мониторинг и анализ на качеството на въздуха. От Общината отговориха, че се изготвя регистър на всички домакинства и етажни собствености, които замърсяват. След като се определи квартала с най-мръсен въздух, там ще бъдат поставени филтри на комините за сметка на Общината и ще бъдат подменени горивните системи.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 05 Февруари 2019 19:35
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net