Проблемите в пчеларството обсъждат на двудневен форум в Русе

Председателите на дружества ще подготвят конкретни предложения, които ще придвижат за решаване на министерско ниво Председателите на дружества ще подготвят конкретни предложения, които ще придвижат за решаване на министерско ниво снимка: КИС 13

Проблемите в пчеларството обсъждат на двудневен форум, който започна днес в Русе.

След като приключи, председателите на дружества ще подготвят конкретни предложения, които ще придвижат за решаване на министерско ниво. 

Като основен проблем през последните две години се очертал нерегламентираният внос на мед от страни извън Европеския съюз, като Украйна, Китай и Аржентина, което сваляло много цената на българската продукция. Друг проблем е неспазването от страна на арендаторите на наредбата за пръсканията на културите и опазването на пчелните семейства. Освен това в България нямало лаборатория, която да доказва отравянето на пчели.

През тази година трябва да стане ясно какви средства ще отпуснат от Eвропейския съюз за подпомагане на пчеларството в България за следващия програмен период. Очаква се сумата да бъде около 60 милиона евро.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН