Русе се сдобива с все повече "еко" инфраструктура

Трева поникна на пореден участък от новоизградената веломрежа на Русе Трева поникна на пореден участък от новоизградената веломрежа на Русе КИС 13

Трева изби изпод асфалта на велоалея и тротоар в участък от булевард "Васил Левски" в Русе.

Велоалеята била направена миналата година, а тротоарът през тази, обясниха русенци, които живеят в квартал "Чародейка" и често минават оттам. Според тях и в двата случая тревата се появила много бързо. Направило им впечатление, че дори асфалтът се напуквал, където изникнела тревичка.

Според хората от квартала, най-вероятно отдолу няма добра основа или пък тревата не е била почистена както трябва преди да се положи новата настилка. Поставят под съмнение и количеството и качеството на използвания материал.

Поне поддръжката на изникналата на комбинираната алея трева е добра, коментираха русенци. Наскоро служители на фирмата по поддръжка минали да косят тревата, като не подминали и израстъците по велоалеята.

Според хората от квартала е необходим по-строг контрол по време на строителните дейности, за да не се налага след години и велоалеите да се нуждаят от косене.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 17 Октомври 2018 20:48
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН