УМБАЛ "Канев" ще решава дали да пуснат за нова продажба бившето родилно в Русе

By 01 Май 2019 Прочетена 2216 пъти 0
Министърът на здравеопазването вече е одобрил процедурата за продажбата на имота Министърът на здравеопазването вече е одобрил процедурата за продажбата на имота снимка: КИС 13

През този месец акционерите в университетска болница "Канев" в Русе решават дали да пуснат на търг за продажба сградата на старото родилно. Това ще стане на 22 май, когато се очаква да се проведе общото събрание.

Министърът на здравеопазването вече е одобрил процедурата за продажбата на имота, който е с обща площ от 6877 квадратни метра. След като бъде взето и решение от акционерите, сред които с най-голям дял е държавата, то трябва да бъде представено и одобрено от Mинистерски съвет.

Това е третият опит за продажба на на бившето родилно. Предишните процедури се проваляха, тъй като не можеше да се намери купувач, най-вече заради разходите за възстановяване на сградата. От болницата, която е собственик на имота, нямат нужда от него и от години се опитват да го продадат, най-малкото, за да не се плаща скъпата поддръжка.

Припомняме, че през 2017 Mинистерството на здравеопазването се обяви против продажбата на бившия Акушеро-гинекологичен комплекс, въпреки че преди това даде разрешение за старта на процедурата.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net