С общоградско тържество Разград отбеляза 24-ти май

By 24 Май 2018 Прочетена 2046 пъти 0

Празника за Деня на българската писменост и култура в Разград започна с чествания по училищата в общината.

В основно училище "Никола Икономов" се събраха ученици, преподаватели и учители, за да отбележат 24-ти май.

Слово по повод празника произнесе директорът Виктория Георгиева, която поздрави учениците и им пожела много нови успехи по пътя на знанието. Тя награди със знаме на училището шестима отличници. Имаше и богата художествена програма от рецитации и песни, посветени на празника.

След това тържествата се пренесоха на площад "Възраждане", където се състоя общоградски празник по случй Деня на българската писменост и култура.

Пред паметника на учениците на светите братя Кирил и Методий бе издигнат националният флаг от отличили се средношколци от три гимназии. След това слово към присъстващите произнесе кметът д-р Валентин Василев. Той пожела на учениците, никога да не се спират пред трудностите.

Ученици от ПМГ "Академик Никола Обрешков" пък представиха богата културно-музикална програма, посветени на празника.

Състоя се и церемония по награждаването на удостоените с наградите "Златен Пегас" и "Никола Икономов" видни общественици и дейци на културата Александър Христов, Петко Антонов, Георги Атанасов и Иван Дойнов. Кметът на Разград д-р Валентин Василев награди и изявени ученици.

Тържеството на площад "Възраждане" завърши с поднасяне на венци пред паметника на учениците на светите братя Кирил и Методий, в знак на признателност към тяхното просветителско дело.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net