ВИДЕО: Областният управител сезира Съда за общинския ТИР паркинг в Русе

By 24 Април 2024 Прочетена 645 пъти 0

Областният управител на Русе сигнализира Министерски съвет и Административния съд за нередности с общинския буферен паркинг.

Според Данаил Ковачев, най-големият проблем е, че имотът, на който са разположени около 75 паркоместа за тежкотоварни автомобили, не може да бъде ползван самостоятелно като паркинг.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Областният управител оспорва пред Административния съд решението на Общинския съвет за определяне на цена за отдаване под наем на малкия буферен паркинг на бул. "България". Това се наложи, след като веднъж той върна предходното решение за ново обсъждане, но общинските съветници не коригираха посочените пропуски.

Припомняме, че за изграждането на съоръжението са използвани държавни средства в размер на близо 3 милиона лева без ДДС, отпуснати на Община Русе с Постановление на Министерски съвет.

Областният управител е изпратил писмо до служебния министър-председател Димитър Главчев и министъра на финансите Людмила Петкова, с което ги запознава в детайли относно начина на разходване на отпуснатите средства.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 24 Април 2024 18:12
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net