400 души от цялата страна се събраха на протест в Пловдив за промяна на системата

На централния площад се събраха хора от Русе, Перник, Велико Търново и Хасково На централния площад се събраха хора от Русе, Перник, Велико Търново и Хасково БГНЕС

Протест с искания за лустрация на трите власти, съд за прехода, смяна на системата на управление на България и избори в държавата чрез Велико Народно събрание се проведе днес на централния площад в Пловдив.

Събитието се организира в социалните мрежи от фейсбук групата "Будни за България". Целта му е е да обедини българския народ. Това заяви организаторът на протеста от Пловдив Ивайло Дамянов.

На централния площад се събраха над 400 души, като имаше хора от Русе, Перник, Велико Търново и Хасково. Сред съмишлениците има представители на редица граждански сдружения, но не и партии, каза Ивайло Дамянов. Исканията на инициаторите след дискусии и гласуване в социалната мрежа, са за приемане на закон за лустрацията на трите власти, нова конституция с безпартиен модел на управление и избори.

На протеста бяха представени всички предложения от формалните и неформални граждански групи за смяна на системата.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 06 Септември 2018 18:27
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН