Парламентът прие на първо четене законите за хората с увреждания и личната помощ

Социалният министъ Бисер Петков благодари на всички, участници в работната група Социалният министъ Бисер Петков благодари на всички, участници в работната група БГНЕС

Народното събрание прие на първо четене законите за хората с увреждания и за личната помощ.

Социалният министър Бисер Петков заяви, че приемането на закона е първата стъпка към положителната промяна за хората с увреждания, която всички искат. Той благодари на всички, участници в работната група.

По време на обсъждането на законопроекта за пореден път бе засегната темата за изказването на Валери Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания. Конкретният повод е заложеният в законопроекта момент, че именно той ще оглави новосформиращия се Национален съвет за интеграция на хората с увреждания.

Депутатът Светлана Ангелова обаче заяви, че между първо и второ четене ГЕРБ ще предложи Националният съвет да бъде оглавен от министъра на труда и социалната политика.

В крайна сметка Законите за хората с увреждания и Личната помощ бяха приети съответно със 174 и 131 гласа "За" от Народното събрание на първо четене.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН