Повече от три часа разпитваха в следствието регионалния министър Николай Нанков

By 30 Август 2018 Прочетена 1956 пъти 0
Прокуратурата изиска проби от пътната настилка в участъка край Своге, където при тежка катастрофа миналата събота загинаха 17 души Прокуратурата изиска проби от пътната настилка в участъка край Своге, където при тежка катастрофа миналата събота загинаха 17 души БГНЕС

След повече от тричасов разпит в качеството си на свидетел, от националното следствие излезе регионалният министър Николай Нанков. 

Той заяви, че след като бъдат взети пробите от асфалта, ще бъдат изследвани от международна лаборатория, за да се установи дали в участъка, където стана катастрофата, са вложени необходимите материали.

Министър Нанков съобщи също, че ремонтът на участъка, където катастрофира автобусът, ще бъде извършен след вземането на проби.

Задължително трябва да има виновни от държавната администрация. Това е моето мнение. По отношение на държавната администрация, по линия на административната отговорност, ще предприема много бързи и решителни действия, крути мерки, не само по подобряване на процеса, а и по линия на персонална отговорност. Всички замесени в процеса по възлагане, реализация, приемане на пътя са или ще бъда привикани, те ще са част от производството

категоричен бе Нанков

Председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов каза, че от строителната компания оспорват резултатите, които са констатирани относно възможността за подхлъзването на трасето, което е било доказано от лабораторните изследвания.

Относно твърденията, че това е участък с концентрация на пътнотранспортни произшествия искам да уточня, че ние всяка година получаваме информация от пътна полиция справка с регистрираните пътни участъци, с концентрация на пътни произшествия. Тази справка се изготвя на базата на наредба, която е приета от МВР. Този участък не е посочен нито в последната, нито в миналогодишната справка. Има и становище, че по всички тези показатели на работа това не е участък с концентрация на пътнотранспортни произшествия

заяви Глосов

Очаква се утре следователи от Националната следствена служба да вземат проби,  които ще бъдат ползвани при експертизи за установяване на състоянието, състава и начина на изпълнение на асфалтовата настилка в конкретния пътен участък. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net