Искрен Веселинов кани всички русенци на антидрога концерт "БЪДИ СВОБОДЕН"

By 21 Октомври 2023 Прочетена 455 пъти 0
Той изказа подкрепа и съпричастност към Инициативата "Заедно да спасим децата и Русе от дрогата" за постоянна превенция при подрастващите Той изказа подкрепа и съпричастност към Инициативата "Заедно да спасим децата и Русе от дрогата" за постоянна превенция при подрастващите КИС 13

Кандидатът за кмет от МК "България на регионите" Искрен Веселинов се обяви в подкрепа на инициативата "Заедно да спасим децата и Русе от дрогата", която вече цяла година активно работи с учители, родители и ученици с цел превенция и борба с наркотичните вещества.

Той проведе работна среща с нейния идеен инициатор, журналистът Румен Николаев и с представители на участващите в нея институции и организации.

Румен Николаев подчерта, че със създаването на тази инициатива Русе се превръща в първия град в България, който осъзна дълбочината на проблема и настойчиво работи за ефективна превенция срещу наркотиците. Идеята и целта са обединявайки деца, младежи, родители, учители и институции, да се търсят и намират устойчиви решения за справяне с опасната пандемия. Николаев изтъкна, че необходимостта от превенция и непримиримата борба с разпространението и употребата на психотропни вещества трябва да бъдат постоянно предизвикателство пред обществото, защото проблемът е глобален, а цената се заплаща с човешки животи.

От своя страна Веселинов, който отдавна е запознат с проблема и е търсил решения изтъкна, че разпространението на наркотични вещества продължава  да се разширява все повече, като възрастовата граница пада до 11-годишните.

Той заяви, че е време да стигматизираме пазара на наркотични вещества, а не онези, които са ощетени от него, като бъдем непримирими към разпространението и съпричастни към хората, засегнати от влиянието им.

Време е за сериозна инвестиция в превенция, повишаване на осведомеността, ранни интервенции и услуги, за да изградим устойчивост на нашата общност. Нека днес се изправим заедно срещу проблема с разпространение на наркотични вещества и да поставим човешкия живот на първо място!

призова политикът


За да подкрепи инициативата "Заедно да спасим децата и Русе от дрогата", като родител и неин съмишленик, Искрен Веселинов кани всички русенци на Антидрога концерт "БЪДИ СВОБОДЕН" с участието на TORINO & PASHATA X USTATA НА 25 октомври 2023 г. от 18:00 часа на площад "Свобода".

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net