72-годишен дядо-рецидивист, разпространявал кокаин, остава под домашен арест в Ясеновец

By 28 Юни 2023 Прочетена 1024 пъти 0
72-годишен дядо-рецидивист, разпространявал кокаин, остава под домашен арест в Ясеновец 72-годишен дядо-рецидивист, разпространявал кокаин, остава под домашен арест в Ясеновец КИС 13

Окръжен съд - Разград постанови мярка за неотклонение "Домашен арест" спрямо 72-годишния М.М.

Той е привлечен в качеството на обвиняем от Окръжна прокуратура – Разград за това, че на 26 юни в с. Ясеновец e държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – кокаин с общо тегло 116,53 грама.

Наказанието, което се предвижда от закона за това престъпление, е "лишаване от свобода" от 2 до 8 години.

От Окръжна прокуратура – Разград поискаха мярка за неотклонение "Задържане под стража" с мотива, че са налице всички изискуеми законови предпоставки за това. Посочиха още, че обвинението е за тежко умишлено престъпление, което се характеризира с висока степен на обществена опасност както на деянието, така и на дееца.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Съобразно напредналата възраст, семейното и здравословно състояние на обвиняемия и неговата съпруга, за която полага грижи, адвокатите му поискаха по-леката мярка "Домашен арест". Изтъкнаха и редица доводи, сред които, че няма опасност да се укрие.

След като взе предвид материалите, събрани в досъдебното производство, разгледа доводите, залегнали в искането на прокуратурата, както и аргументите на защитата, съдът постанови спрямо М.М. да бъде взета мярка за процесуална принуда "Домашен арест".

Съдът прецени, че за обвиняемия е налице обосновано подозрение за съпричастността му към деянието, за което е привлечен като обвиняем, както и че съществува реална опасност М.М. да извърши друго престъпление.

Съдът посочи, че обществената опасност на това престъпление е висока, тъй като води до значителни щети за обществото – не само за употребяващите и развиващите зависимост, но и за обществения ред и сигурност.

Според съдебния състав обвиняемият е личност с повишена степен на обществена опасност заради предходни осъждания, включително и за престъпление от същия характер извършено през 2019 г., за което М.М. е търпял наказание 9 месеца "лишаване от свобода".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 28 Юни 2023 20:42
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net