ВИДЕО: Наредба ще налага ред в архитектурния облик на Разград по зони

By 16 Юни 2023 Прочетена 973 пъти 0

Предлагат проект на наредба за общия архитектурен облик на градската среда в Разград.

Целта е да се спре неконтролираният процес на единични решения за отделни зони.

Проктонаредбата ще бъде обсъдена и гласувана на предстоящото заседание на Общинския съвет на 27 юни, което телевизия КИС 13 ще излъчи НА ЖИВО.

С наредбата се определят специфичните изисквания по зони за облика на градските пространства, сгради, ансамбли и елементи на територията на Разград по отношение на архитектурни решения, дизайн и цветово оформление.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


При обособяването на зоните са съобразени техните характеристики и цялостни решения, включващи възможности за интегрирането им в градската среда. В наредбата са посочени изискванията за цветово фасадно оформление на сградите в жилищни комплекси, в това число и на номер и лого.

В наредбата намират място и техническите критерии и изисквания за изграждане на огради, поставяне на рекламно-информационни и преместваеми обекти.

Предлаганият проект на наредба има за цел да създаде единен механизъм и точно обособени критерии за разпознаваем облик на града, въвеждане на ред и преустановяване на практиката на поединичен подход за всяко разрешение. Въвеждат се изисквания към инвестиционните проекти за нови строежи, реконструкция, пристрояване и надстрояване и основни и текущи ремонти на сгради и съоръжения, както и на елементите на градския дизайн.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 16 Юни 2023 16:19
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net