Община Разград започна подмяна на улични лампи в селата

By 17 Октомври 2023 Прочетена 364 пъти 0
Община Разград започна подмяна на улични лампи в селата Община Разград започна подмяна на улични лампи в селата снимка: Община Разград

Община Разград започна подмяна на улични лампи в селата, в които осветлението е в най-амортизирано състояние.

Закупени са общо 260 LED осветителни тела с дрейвери Филипс, с мощност – 50 вата, осветеност - 5700 ка и производителност - 130 лумена/ват. Лампите са с 5 години гаранция, а не с 3, както е обичайно за подобни осветителни тела.

В зависимост от големината на населеното място и необходимостта от обновяване на осветителните тела се подменят между 16 и 25 лампи в населено място.

РЕКЛАМА

 

В Радинград, Киченица и Осенец новите лампи вече са поставени, днес работници от ОП "Ремонстрой" работят в Островче и Ушинци.

Предстои подмяна на лампи в Топчии, Просторно, Дянково, Мортагоново, Раковски, Побит камък и Дряновец. Лампите за подмяна са уточнени предварително в разговори с кметовете и кметските наместници, избрани са критични участъци, където има предпоставки за инциденти.  

Обновяването на уличното осветление в по-малките населени места е част от ангажимента на местната управа за подобряване на инфраструктурата и условията за живот в селата от община Разград.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 28 Октомври 2023 00:53
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net