ВИДЕО: ОИЦ - Разград проведе поредната си инфообиколка в общините в Лудогорието

By 05 Юли 2023 Прочетена 515 пъти 0

Областният информационен център в Разград проведе поредната си обиколка в седемте общини от Лудогорието.

В събитията, които бяха посетени от над 110 представители на местните власти и бизнеса, се включиха и експерти от Териториалния областен офис на Националната служба за съвети в земеделието.

На откритите приемни бе представена информация за подкрепа на проекти и дейности от европрограмите. Разяснени бяха и основните характеристики на Интегрирания териториален подход, който се прилага за първи път в България. За северен централен район, където попада и област Разград, са предвидени над 700 милиона лева.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


До края на годината ще бъдат активни много процедури за кандидатстване по европрограмите и Плана за възстановяване и устойчивост, обясни за Новините на телевизия КИС 13 управителят на Областния информационен център в Разград инж. Юлиян Данаилов.
 

Земеделските производители от областта са проявили интерес към възможностите за финансова подкрепа за техните стопанства, за да станат по-конкурентоспособни на пазара.

По време на обиколката е имало и значителен интерес към възможностите за повишаване на енергийната ефективност в еднофамилни и многофамилни жилищни сгради с евросредства.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 05 Юли 2023 16:31
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net