Полицейска акция срещу нарушителите на пътя се провежда на територията на ОДМВР-Разград

By 27 Юли 2023 Прочетена 742 пъти 0
Полицейска акция срещу нарушителите на пътя се провежда на територията на ОДМВР-Разград Полицейска акция срещу нарушителите на пътя се провежда на територията на ОДМВР-Разград снимка: ОДМВР-Разград

От рано тази сутрин на територията на цялата област Разград е в ход специализирана полицейска операция по спазване правилата за движение по пътищата, опазване на обществения ред и противодействие на престъпността.

Освен полицейски служители от Областната дирекция на МВР-Разград, в проверките участват представители на териториалните структури на агенция "Митници", агенция "Пътна инфраструктура", Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" и НАП.

През първите шест месеца на 2023 г. пътно-транспортната обстановка на територията на ОДМВР - Разград бележи значително влошаване. Наблюдава се увеличение на броя на тежките пътно-транспортни произшествия с 67,5 %, на загиналите в тях с 200 % и на ранените със 78,9 %. Над 49% от тежките катастрофи са възникнали по републиканската и общинска пътна мрежа от региона. От тези тежки ПТП по път I-2 са възникнали 8 произшествия с 1 загинал и 12 ранени.

Водачите задължително се проверяват за употреба на алкохол, при съмнение и за употреба на наркотични вещества, за документи, притежание на съответното свидетелство за управление, застраховка "Гражданска отговорност" и преминат задължителен технически преглед.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Другите институции извършват проверки в сферата на своите компетентности. Проверките са превантивни и целенасочени, като основната цел е установяване на неправоспособни водачи, както и такива, управляващи под въздействие на алкохол и наркотици.

По време на днешната акция са проверени 104 превозни средства и 119 лица. За констатирани нарушения по ЗДвП са съставени 4 акта и са наложени 10 глоби по фиш. Санкциите касаят липса на предпазни колани при водачи и пътници, шофиране без светлини и без преминат технически преглед.

По Закона за пътищата са съставени 9 акта за неплатени винетни такси. Един акт за липса на лиценз е наложен по Закона за автомобилните превози. Служителите на „Пътна полиция“ са връчили и 20 електронни фиша.

С цел ограничаване на предпоставките за възникване на катастрофи поне веднъж месечно в областта ще се провежда операция по метода на широкообхватния контрол.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net