ВИДЕО: Ремонтът на разградския парк приключи, но благоустрояването му продължава

By 15 Юни 2023 Прочетена 688 пъти 0

Вицепрезидентът Илияна Йотова открива обновения градски парк в Разград.

Събитието ще се състои на 17 юни от 10:00 часа на главната алея. 

През тази година градският парк в Разград става на 122 години. Оттогава досега всяко поколение разградчани обновява тази забележителност.

Приносът на настоящото ръководство на Община Разград е почистването на района към Пантеона и създаването на розариум, както и реновирането на градските алеи и поставянето на паркова мебел.

Обновени бяха алеи с дължина 5 км., като стойността на ремонта е над 600 000 лева без ДДС. Поставени са 52 нови и реновирани пейки, както и 50 кошчета за смет.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Р
аботници от "Паркстрой" оформиха и цветния часовник на големия кръг срещу паметника на Ботев. Фигурата се състои от дървени бели стрелки, които посочват часа и минутата, метална стрелка за секундарника, 12 растения туя за всеки час, а фонът на часовника е от 312 червени и оранжеви целозии.

Вече са планирани и следващите дейности в градския парк. Ще бъде обновено парковото осветление и ще бъдат изградени две нови площадки.

Идеята за създаване на Градския парк в Разград е възникнала в началото на XX век, като пространството е залесено през 1901 година с активна обществена подкрепа.

По време на откриването на обновения парк на 17 юни, ще бъдат поднесени цветя на паметника на инициатора за изграждането му – Иван Свирачев.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 15 Юни 2023 17:46
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net