С футболен турнир започна общинският кръг на "Ученически игри 2023/24 г." в Разград

By 15 Ноември 2023 Прочетена 710 пъти 0
С футболен турнир започна общинският кръг на "Ученически игри 2023/24 г." в Разград С футболен турнир започна общинският кръг на "Ученически игри 2023/24 г." в Разград снимка: Община Разград

С футболен турнир започна общинският кръг на "Ученически игри 2023/24 г.".

Кметът на Община Разград Добрин Добрев връчи наградите в една от възрастовите групи, наблюдава и част от мачовете.

Турнирът, който се организира от Община Разград с активното съдействие на ЦПЛР УСШ "Руси Бухтев", се проведе на спортната площадка на ОУ "Васил Левски". В него участваха шест отбора. Главен съдия бе председателят на ОС на БФС-Разград Динчер Къров, а съдия – Пламен Пантилеев.

Във възрастова група V – VII клас отборът на ОУ "Васил Левски" гр. Разград победи тима на ОУ "Никола Икономов" с 2:0 и получи от директора на УСШ Цветан Танев купата на победителите. Приза за най-добър реализатор с два отбелязани гола получи Симеон Димитров от ОУ "Васил Левски" гр. Разград.

Най-оспорван бе финалният мач във възрастова група VIII – X клас. Отборът на НПТГ "Шандьор Петьофи" гр. Разград победи тима на ППМГ "Академик Никола Обрешков" гр. Разград с 5:4. Купите и на класираните на първо, и на второ място бяха връчени от Кмета Добрин Добрев. За най-добър реализатор с два отбелязани гола в срещата бе обявен Даниел Петков от НПТГ „Шандьор Петьофи“ гр. Разград. И неговата награда бе връчена от Кмета Добрин Добрев.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Даниел Петков получи и втори голмайсторски приз, той участва и във финала във възрастова група XI – XII клас и отбеляза 3 гола в него. Срещата между НПТГ "Шандьор Петьофи" гр. Разград и ПГПЧЕ "Екзарх Йосиф" гр. Разград завърши при краен резултат 7:4.

В общинския етап от "Ученически игри 2023/24" предстоят турнири по още 7 вида спорт.

На 30 ноември на спортната площадка на НПТГ "Шандор Петьофи" ще се проведе турнирът по хандбал, техническата конференция преди него е от 15:00 ч. на 28 ноември.

За 6 декември в спортна зала "Лудогорец" е насрочен общинският кръг по тенис на маса. В същия ден в 9:00 ч. е техническата конференция.

На 13 декември от 14:00 ч. в спортна зала "Лудогорец" ще се проведат два от турнирите - по шахмат и по бадминтон. Техническите конференции са половин час по-рано.

Между 17 и 19 януари 2024 г. също в спортна зала "Лудогорец" ще се проведе турнирът по баскетбол. Техническата конференция е от 15.00 ч. на 10 януари.

В периода от 24 до 26 януари е насрочен турнирът по волейбол, техническата конференция преди който ще е от 15.00 ч. на 17 януари.

Все още не е уточнено мястото на провеждане на общинския кръг от "Ученически игри" по лека атлетика. Датите са 27-29 януари 2024 г., техническата конференция ще е на 20 март от 15.00 ч. в спортна зала "Лудогорец".

Победителите в общинските етапи продължават в следващия – областен кръг - на съответния турнир от инициативата "Ученически игри".

Още снимки от футболния турнир вижте ТУК.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net