Шарени яйца и козунак за 400-те потребители от проекта "Топъл обяд в община Разград"

By 12 Април 2023 Прочетена 772 пъти 0
Шарени яйца и козунак за 400-те потребители от проекта "Топъл обяд в община Разград" Шарени яйца и козунак за 400-те потребители от проекта "Топъл обяд в община Разград" снимка: Община Разград

Всичките 400 потребители на социалната услуга по проекта "Топъл обяд в община Разград" ще получат великденски пакет.

В пакета има по 2 шарени яйца, половин козунак и дипляна с информация за големия християнски празник.

800-те яйца днес бяха боядисани в кухненското помещение на ЕТ "Петър Цонев-Петров-Цонев" - фирмата, която по проекта доставя всеки ден обяд на нуждаещите се жители на 20 населени места в общината, без Черковна и Ушинци. Съдействие оказаха и част от потребителите на социалната услуга, както и от НЧ "Просвета 1919" - Пороище.

Великденските пакети ще бъдат раздадени заедно с обяда на потребителите утре, на Велики четвъртък.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Припомняме, че проектът "Топъл обяд в община Разград" се финансира по Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05SFPR003-1.001 "Топъл обяд" по Оперативна Програма за храни и основно материално подпомагане.

Той стартира в началото на годината, продължителността му е 33 месеца, в които всеки от потребителите ще получава обяд всеки работен ден от седмицата.

Проектът е продължение на подобни инициативи, реализирани на територията на общината, но за пръв път потребителите са 400, досега най-големият брой бе 350.

Освен осигуряването на храна в проекта са предвидени и съпътстващи мерки, които са различни всеки месец, но са свързани със социализацията на потребителите – с получаване на информация за останалите социални и административни услуги, които могат да използват, на информация за предстоящи празници или друга полезна информация.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 12 Април 2023 16:46
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net