ВИДЕО: Тазгодишните "Бели нощи на Разград" преминаха при голям интерес

By 26 Юни 2023 Прочетена 578 пъти 0

При голям интерес премина тазгодишното издание на Фестивала на материалното и нематериалното културно наследство "Белите нощи на Разград".

Двата фестивални дни включваха разнообразна програма с участието на културните институции в Разград и гостуващи формации.

Събитието се организира от Община Разград и Регионален исторически музей.

В рамките на фестивала почитателите на изящното слово се събраха в къщата-музей на Станка и Никола Икономови, където бе представена книгата "Тайната на дървото" на разградския писател и директор на Регионална библиотека "Проф. Боян Пенев" Димитър Петров.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Народно читалище "Развитие 1869" бе домакин в къща-музей "Анание Явашов", където от Театрална формация "Импулс", облечени в костюми от началото на XX-ти век, представиха драматизация на поемата "Разградска прослава" от Никола Икономов.

Проф. Росица Ангелова пък разказа за основоположника на ботаническата наука в България - акад. Анание Явашов, който е и автор на Българо-латински ботанически речник.

В къщата-музей, разградчани можеха да разгледат предмети от бита и накити от началото на XX век, както и изложба от фотографии на растения и билки.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net