Двама младежи стартираха кариерата си в Областна администрация - Русе

By 05 Февруари 2018 Прочетена 1423 пъти 0
Преслава Предова и Борислав Николов, които бяха одобрени след конкурс, ще работят като младши юрисконсулти за период от 9 месеца Преслава Предова и Борислав Николов, които бяха одобрени след конкурс, ще работят като младши юрисконсулти за период от 9 месеца Областна администрация - Русе

Областният управител на област Русе Галин Григоров и неговият екип посрещнаха двама младежи по програма "Старт на кариерата".

Той ги приветства за избора на първо работно място и ги увери, че е правилен, защото ще имат възможност да работят по реални казуси и в сплотен колектив. Григоров подчерта, че участието им в настоящата програма е съществен момент, тъй като ще развият своите професионални компетенции и трудови навици, което ще е ключов фактор при установяването им на подходящо работно място. Не на последно място, областният управител отправи към младите юристи пожелания за следване на мечтите си и постигане на набелязаните цели.

Новите колеги Преслава Предова и Борислав Николов, които бяха одобрени след конкурс, ще работят като младши юрисконсулти за период от 9 месеца. И двамата са магистри по право от Русенския университет, като Преслава е завършила средното си образование в СУЕЕ "Свети Константин-Кирил Философ", а Борислав е възпитаник на ПГИУ "Елиас Канети".

Основната цел на Програмата е да бъдат осигурени възможности за придобиване на трудов стаж на безработни младежи, като по този начин се улесни прехода между образование и заетост. От 2008 година досега Областна администрация - Русе всяка година назначава младежи по Национална програма "Старт на кариерата".

Инициативата дава възможност да се осигури работа в публичната администрация на младежи до 29 години с висше образование, съгласно Националния план за действие по заетостта през 2018 година и е финансирана със средства от бюджета на Министерството на труда и социалната политика.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net