ВИДЕО: Филм на режисьора Степан Поляков показва най-зловещото място в Източна Европа през комунизма

By 20 Декември 2023 Прочетена 1507 пъти 0

Документален филм на известния режисьор Степан Поляков показва най-зловещото място в Източна Европа по времето на комунизма – лагерът "Слънчев бряг" край Ловеч, наречен така от противниците на режима, които са попадали в този ад без съд и присъда.

Затова и заглавието на филма е "Слънчев бряг: експрес към ада". Това е един автентичен разказ за преживяванията на лагеристите, тъй като е правен по свидетелски спомени, сподели за телевизия КИС 13 Поляков, който е и сценарист на филма.

Най-важното е чрез този разказ да покажем, че България се съпротивлява най-дълго време срещу комунистическия режим в Източна Европа, каза още Степан Поляков.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Поляков е сценарист и режисьор и на 5-серийната документална поредица "С нами бог", представяща историята на третото българско царство, която зрителите на телевизия КИС 13 са имали възможността вече да гледат.

А художествено-документалния филм "Шумен: Тук ще бъде България" от поредицата "Световните градове на България", може да гледате в програмата ни през декември.

Телевизия КИС 13 ще излъчи премиерно "Слънчев бряг – експрес към ада" на 22 декември от 22:30 часа.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net