Мъж, разпространявал наркотици в Русе, остава в ареста

By 17 Юли 2023 Прочетена 1721 пъти 0
Мъж, разпространявал наркотици в Русе, остава в ареста Мъж, разпространявал наркотици в Русе, остава в ареста снимка: КИС 13

Определението на Окръжен съд – Русе, с което е взета мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на П. П., бе потвърдено от Апелативния съд и влезе в законна сила.

Лицето е било привлечено в качеството на обвиняем за това, че през периода 18.-29.06.2023г. в гр. Русе държал без надлежно разрешително с цел разпространение високорискови наркотични вещества – марихуана около 77 грама, на обща стойност 462 лв., от която продал 50 грама на С. Й.

Възраженията на защитата срещу най-тежката мярка за неотклонение са били свързани с чистото съдебно минало на П. П., трудовата му ангажираност и оказаното съдействие за разкриване на обективната истина.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Според въззивните магистрати, Окръжен съд - Русе е постановил законосъобразен съдебен акт. Безспорно е било налице обосновано предположение, че лицето е извършило престъплението, което е с висока степен на обществена опасност.

Това обстоятелство съчетано с тежестта на предвиденото наказание (от 2 до 8 години лишаване от свобода и глоба), са сочели на съществуваща реална опасност П. П. да се укрие или да извърши друго престъпление, ако спрямо него бе взета по-лека мярка за неотклонение.

Изложените от защитата доводи не са изключили тази опасност.

Определението на Окръжен съд – Русе е потвърдено изцяло и вече е в законна сила.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net