Над 1700 литра алкохол задържаха митнически служители в района на Дунав мост при Русе

By 27 Октомври 2023 Прочетена 526 пъти 0
Над 1700 литра алкохол задържаха митнически служители в района на Дунав мост при Русе Над 1700 литра алкохол задържаха митнически служители в района на Дунав мост при Русе снимка: Агенция "Митници"

1731 литра алкохол задържаха митнически служители при проверка на товарен автомобил в района на ГКПП Русе.

На 22 октовмри около 07:20 часа, митническите инспектори спират за проверка излизащ от страната влекач с полуремарке с българска регистрация.

Шофьорът - български гражданин, представя документи за превозвана групажна стока, част от която - хранителни продукти, безалкохолни напитки и вода от България за Белгия. 

РЕКЛАМА

 

При извършената щателна митническа проверка се установява, че в четири палета под ред с пакетирани хранителни продукти са укрити високоалкохолни напитки и бира.

Открити са бутилки с ракия, водка, уиски, мастика от различни търговски марки и в различни фабрични разфасовки, облепени с български акцизен бандерол с общо количество 1018,8 л.

Открити са още и бутилки с общо 712,2 л бира. Акцизните стоки са задържани, тъй като са в търговско количество в нарушение на разпоредбите на Закона за акцизите и данъчните складове. 

За установеното административно нарушение на шофьора е съставен акт.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 28 Октомври 2023 00:40
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net