Новите цени на абонаментните карти за градския транспорт в Русе влизат в сила от 1 февруари

By 23 Януари 2024 Прочетена 1560 пъти 0
Учениците до 14 г. пътуват безплатно по всички градски автобусни и тролейбусни линии в Русе Учениците до 14 г. пътуват безплатно по всички градски автобусни и тролейбусни линии в Русе снимка: КИС 13

От 1 февруари влизат в сила новите цени на абонаментните карти за вътрешноградския транспорт, които Министерският съвет утвърди в края на 2023 г.

Децата до 14 навършени години ще пътуват безплатно по всички градски автобусни и тролейбусни линии с карта, която се издава от Билетния център на Община Русе.

Както досега, деца до 7 години ще могат да използват междуселищните автобусни линии с билет с нулева стойност, а тези до 14 г. ще пътуват с 50 % намаление. Техните билети се издават от съответния превозвач по използваната линия срещу представяне на документ, удостоверяващ възрастта на детето.

Запазват се и безплатните пътувания за държавните служители /МВР, ДАНС, Министерството на правосъдието/, ветераните от войните, военноинвалидите и военнопострадалите, които също ще могат да се възползват от всички градски автобусни и тролейбусни линии, без да заплащат билет.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Абонаментните карти за учащи до 14 г. се издават от Община Русе срещу представено копие от акт за раждане или друг документ, удостоверяващ възрастта на детето, както и документ за самоличност на родителя/настойника, удостоверяващ постоянния или настоящия му адрес. Картите за деца до 7 г. се издават без снимка, а тези за учащи от 7 до 14 г. – със снимка. Срокът на валидност на картите е една година от датата на издаването им, а когато детето навършва съответната възраст през този период – до датата на навършване на годините.

За да бъдат издадени абонаментните карти за вътрешноградските линии, е необходимо да се посети Билетният център, намиращ се на бул. "Скобелев" 45. Той е с работно време от 8 ч. до 16:45 ч. във всички делнични дни.

При необходимост от допълнителна информация относно абонаментни карти за пътуване в градския транспорт на Русе желаещите могат да направят запитване през имейла на отдел "Транспорт" otdeltransport@abv.bg  или на телефони 082/828 970 и 082/826 445.

Абонаментни карти по междуселищни линии се издават от "Общински транспорт Русе" ЕАД с адрес гр. Русе бул. "Трети март" 74, срещу предоставен документ, удостоверяващ правото на преференциално пътуване. Телефон за допълнителна информация – 0886 055 070.

Цените за абонаментни карти от 1 февруари можете да видите ТУК.

 

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 23 Януари 2024 16:03
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net