ВИДЕО: Под наем или не? Икономическата комисия инспектира малкия ТИР паркинг в Русе

By 23 Февруари 2024 Прочетена 575 пъти 0

Да се отдаде под наем малкият буферен паркинг за ТИР-ове на булевард "България" в Русе, предлагат от Общината.

Това ще стане чрез провеждане на публичен търг, се посочва в докладна записка, която се очаква да бъде разгледана на предстоящото заседание на Общинския съвет.

Съоръжението е с капацитет 75 места, като е предвидено да способства за облекчаване трафика на тежкотоварни автомобили в района на Дунав мост.

От икономическа комисия към Общинския съвет направиха днес изнесено заседание на буферния паркинг, за да се запознаят на място с фактическата обстановка. Това, което първо им направи впечатление е тесният вход към обекта, откъдето предполагат, че ще влизат и излизат ТИР-овете.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Съветниците настояват и да се изясни кога е построен паркингът. 
Освен това, те искат да им бъде предоставена експертната оценка за началната цена за наем на паркинга в размер на малко над 15 000 лева без ДДС.

Има предложение да се създаде работна група, която да прецени как най-добре да се експлоатира съоръжението в интерес на Общината.

В докладната записка се посочва, че Общината трудно би администрирала като услуга дейността по експлоатиране и управление на изграденото съоръжение, тъй като са необходими множество технически и човешки ресурси, свързани с обслужване на потребителите, поддръжка на паркинга и охрана, както и създаване на организация за изпълнение на дейността. Освен това съоръжението не може да се използва за кратковременно паркиране, както всички останали паркинги, собственост на Община Русе. Затова се предлага Общинският съвет да вземе решение за отдаването му под наем.

Телевизия КИС 13 ще излъчи НА ЖИВО заседанието на местния парламент, на което ще бъде разгледан въпроса, на 29 февруари от 09:00 часа.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 23 Февруари 2024 16:24
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net