Полицията в Русе хвана трима водачи, шофирали след употреба на алкохол и наркотици

By 07 Ноември 2023 Прочетена 501 пъти 0
Полицията в Русе хвана трима водачи, шофирали след употреба на алкохол и наркотици Полицията в Русе хвана трима водачи, шофирали след употреба на алкохол и наркотици снимка: КИС 13

Три бързи производства са образувани срещу водачи, установени при полицейски проверки в Русе с положителни проби за алкохол и наркотици. 

За случаите съобщава Областната дирекция на МВР.

На 5 ноември около 13:00 часа екип на пътна полиция е посетил ПТП, станало на бензиностанция на бул. "Христо Ботев" в Русе, където автомобил "Фиат" е ударил фризер.

На място полицаите са установили като водач мъж на 65 г., който лъхал на алкохол. Проверката с дрегер е показала концентрация над 1.2 промила, а след анализ на дадена от водача кръвна проба са установени 1.60 промила.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

На 6 ноември около 00:20 часа служители от пътна полиция са извършили проверка за употреба на наркотици на жена, управлявала лек автомобил "Ауди", която е била спряна от техни колеги от Второ РУ до бензиностанция на бул. "България" в Русе и е имало съмнение, че е под влияние на забранени субстанции.

Пробата с техническото средство е отчела положителен резултат за употреба на канабис, амфетамин и метамфетамин, а след това тя е задържана и конвоирана до болницата, но там е отказала да даде проби.

Третият случай е от вчера по обед, когато около 12.45 часа на ул. "Йордан Йовков" в Русе от екип на Първо РУ е бил спрян за проверка автомобил "Форд", управляван от 70-годишен мъж.

За извършване на проба за употреба на алкохол от водача на място е изпратен екип на пътна полиция и при теста с дрегер е констатирано наличие от 1.78 промила.

Шофьорът е бил задържан и конвоиран до болницата, където е отказал да даде проба за химическо изследване.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net