ВИДЕО: Пореден авариен ремонт на Дунав мост при Русе ще затрудни движението от следващата седмица

By 09 Май 2024 Прочетена 337 пъти 0

Авариен ремонт на фуга на Дунав мост ще промени организацията на движение в участък от съоръжението, съобщиха от АПИ.

Дейностите ще започнат в понеделник /13 май/ и планово трябва да завършат до 31 май.

За извършването на ремонта ще бъде ограничено преминаването в 20-метров участък в лентата в посока Гюргево, а движението ще бъде пропускано поетапно в двете посоки в лентата за Русе. След като бъдат изпълнени аварийните дейности в тази лента, което ще продължи около 10 дни, трафикът ще бъде ограничен в лентата за Русе и превозните средства ще бъдат пропускани поетапно в ремонтирания участък. Преминаването през моста ще се регулира от сигналисти и Гранична полиция.

Агенция "Пътна инфраструктура" се извинява на шофьорите за причиненото неудобство, но аварийните дейности са необходими и наложителни. Апелът към  шофьорите е да пътуват внимателно, да следват стриктно поставената пътна сигнализация, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания, застрашаващи безопасността на останалите пътуващи.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Програмата на АПИ предвижда основен ремонт на Дунав мост. От построяването на съоръжението досега такъв не е извършван.

Преди повече от 22 години е правено укрепване на фугите, а през 2011 година е подменена хидроизолацията и асфалтовата настилка.

Изработеният технически проект за ремонт на съоръжението предвижда цялостна подмяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови ограничителни системи, маркировка и др. За реализирането на основния ремонт има избран изпълнител и в края на декември е подписан договор с ДЗЗД "Дунав мост", след проведена обществена поръчка.

Стойността на основния ремонт на Дунав мост е близо 45 милиона лева с ДДС. В момента се процедира съгласуването на техническия проект, след което ще може да се пристъпи към издаване на разрешението за строеж.

Едновременно с това с изпълнителя на строително-монтажните работи се обсъждат и разглеждат варианти за оптимизиране на строителния процес, с цел намаляване на затрудненията на преминаващите особено в активния туристически сезон, когато трафикът е най-интензивен както от транзитно тежкотоварно движение, така и от румънски туристи, пътуващи към Черноморските курорти.

Изискването на Агенция "Пътна инфраструктура" към изпълнителя е при започване на строително-монтажните дейности да не се спира движението по Дунав мост. Работният процес ще се извършва и организира така, че трафикът да преминава безопасно в едното платно.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 10 Май 2024 15:20
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net