Съдът в Русе отсрочи делото срещу бизнесмена Пламен Бобоков /ВИДЕО/

By 12 Април 2021 Прочетена 1015 пъти 0

Отсрочиха делото срещу бизнесмена Пламен Бобоков за държане на нерегистрирани археологически обекти.

Причината за отлагането е заболяване на неговия защитник.

В съдебната зала на Окръжен съд - Русе стана ясно, че здравословното състояние на адвоката на Пламен Бобоков не позволява да присъства лично на заседанието. Освен това обвиняемият заяви, че не иска да се даде ход на делото в отсъствието на неговия защитник.

Така съдът отложи делото и го насрочи за 2 юни. Припомняме, че бизнесменът Пламен Бобоков е обвиняем за държане на 50 върхове на стрели и копия. Археологическите обекти представляват движими културни ценности, които по смисъла на разпоредбите на Закона за културното наследство, не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред.


За държане на повече от 3 такива обекта, Наказателният кодекс предвижда до 6 години затвор и глоба от 3 000 до 15 000 лева, като съдът може да наложи и конфискация на имущество. На 8 март се проведе разпоредителното заседание . Тогава съдът остави без уважение исканията на защитата на подсъдимия за прекратяване на делото и за отмяна на обезпечението, приемайки ги за неоснователни. Пламен Бобоков пък заяви, че делото е един фарс, както и че няма спомен откъде са се появили археологическите ценности.

Стойността на археологическите обекти за които е обвиняем Пламен Бобоков е около 650 лева.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net