ВИДЕО: След последния случай, русенци отново поискаха по-строги наказания за агресия над животни

By 07 Март 2024 Прочетена 460 пъти 0

След проявената жестокост към домашно кучерусенци отново поискаха по-високи наказания за насилие над животни.

Въпреки че българското законодателство предвижда ефективна присъда лишаване от свобода, според Юлия Маринова, която е доброволец към Приюта за безстопанствени животни в Русе, досега са налагани само глоби, дори при по-тежки случаи на насилие над животно.

Юлия Маринова смята, че благодарение на силната обществена реакция, Прокуратурата е започнала досъдебно производство по случая, а вече бившият собственик на кучето ще бъде изгонен от общинското жилище. По закон, мъжът може да получи до 4 години затвор и да бъде осъден да плати глоба от 1000 до 5000 лева.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


За да се стига по-често до ефективни присъди за тежките случаи, Юлия Маринова смята, че е необходимо да се помисли за приравняване на престъпленията срещу хора и животни.

Освен това, според нея, са необходими законодателни промени за проявена жестокост към животни, както и по-сериозен контрол по изпълнение на закона.

Тя призовава и хората, като видят проява на жестокост към животно, да подават сигнали и да свидетелстват, за да може насилникът да получи справедливо наказание.

Вижте повече по темата във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net