Цветелина Стефанова и Серкан Садулов са "Студенти на годината" на Община Русе

By 08 Декември 2023 Прочетена 483 пъти 0
 Цветелина Стефанова и Серкан Садулов са "Студенти на годината" на Община Русе Цветелина Стефанова и Серкан Садулов са "Студенти на годината" на Община Русе снимка: Община Русе

На официална церемония и по повод студентския празник – 8 декември, Община Русе връчи станалата традиционна награда "Студент на годината".

Двамата най-изявени възпитаници на Русенския университет "Ангел Кънчев" получиха престижното отличие под формата на грамота и стипендия, която се дава за отличен успех, трайни интереси и постижения в научно – изследователската дейност. Това са Цветелина Стефанова и Серкан Садулов.

Цветелина и Серкан бяха наградени от кмета Пенчо Милков в присъствието на председателя на Общински съвет-Русе акад. Христо Белоев, дтн и заместник-кметовете на община Русе Енчо Енчев и Димитър Недев.

"Искрено се надявам с целеустременост и постоянство да намерите пътя, по който да приложите изучаваното, за да вършите добрини. Това носи смисъл и удовлетворение", каза кметът.

Цветелина Стефанова е четвъртокурсник в Русенски университет "Ангел Кънчев", специалност "Компютърни системи и технологии", факултет "Електротехника, електроника и автоматика". Освен отлични резултати в обучението, студентката участва в различни студентски състезания, на които заема призови места:

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

• Златен медал на Национална студентска олимпиада по компютърна математика в Банкя през месец октомври 2022 г.;

• Сребърен медал на Национална студентска олимпиада по математика в Монтана през месец май 2023 г.;

• Първо място на Конкурс за Иновативни компютърни разработки в Русе също през 2023 г.

През настоящата година взема участие в редица национални и международни конференции, семинари и школи. Цветелина Стефанова е активен член на национални и международни организации, сред които са: Националната комисия по лингвистика от 2021 г.; от 2021 г. е член на международната организация Institute of Electrical and Electronics Engineers и др.

Серкан Хасанов Садулов е третокурсник в Русенски университет "Ангел Кънчев“, специалност „Софтуерно инженерство", факултет "Природни науки и образование". Той е сред студентите, активно представящи Русенски университет на национални и международни състезания и участва активно в наши и международни научни сесии и семинари.

Печели редица престижни награди, сред които: Кристален приз „The best paper“ от 62-ра научна конференция на РУ&СУ‘23 "Нови индустрии, дигитална икономика, общество-проекти на бъдещето VI" с представяне на научна разработка; отлично представяне на Иновативното младежко Експо 2023 г.; представяне в ХХХІІV и ХХХV републиканска студентска олимпиада по програмиране и др.

Садулов работи в свободното си от учебни ангажименти време към Център за Информационно и Компютърно Обслужване (ЦИКО) – сектор Мултимедия на Русенски университет, където активно използва наученото до момента и развива нови знания и умения.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net