ВИДЕО: В Русе отчитат липса на кандидати за приемни родители

By 26 Април 2024 Прочетена 410 пъти 0

Продължава набирането на кандидати за приемни родители в Русенско.

На този етап има 8 семейства на територията на Бяла, Ценово и Борово, които са в процес на оценяване и обучение. В Русе е подадено едва едно заявление от кандидати за приемно семейство.

За информация и предварителна консултация за начина и реда за кандидатстване за приемен родител, желаещите могат да се обръщат към Областния екип по приемна грижа в сградата на бившия дом "Майка и дете".

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


В момента фокусът е насочен към предоставянето на социалната услуга към определени групи деца, като приоритет са бебетата от 0 до 3-годишна възраст.

По думите на новия директор на Дирекция "Социални и здравни дейности" в Община Русе Милена Влахова, нямало много кандидати за приемни семейства, не само заради огромната отговорност, но и заради критиките към тях, че правели това за пари.

След проведена консултация кандидатите трябва да подадат заявление до кмета на община Русе, която е доставчик на услугата "Приемна грижа" и работодател на приемните родители на областно ниво.

С одобрените семейства се сключва договор, след което те ще получават както възнаграждение за положените грижи, така и средства за издръжка на настанените при тях деца.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net