ВИДЕО: Българските песни и танци обединяват деца от различни етноси в Търговище

By 04 Април 2024 Прочетена 1586 пъти 0

Двуезични ученици в Търговище обогатяват знанията си за българската култура и традиции с различни извънкласни дейности.

Примерът е от Основно училище "Петко Рачов Славейков", което участва в проекта на Министерството на образованието "Заедно в изкуството и спорта".

Децата от III ОУ в Търговище усилено репетират фолклорни танци по музика на Георги Андреев и разкази на Чудомир. Не им е за първи път. Вече са поставяли "Изворът на Белоногата" от П. Р. Славейков и "Майчина сълза" на Каралийчев.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Децата, чиито майчин език не е българския, израстват в различна култура, но като българи, трябва да познават и българската, която ни обединява като общност. 
Именно изкуството кара различията между хората да избледняват и те заговарят на универсален език - този на музиката и танците. За децата това е неповторим начин да изразят себе си.

Репетициите се провеждат под зоркото професионално око на художественият ръководител на Професионален фолклорен ансамбъл "Мизия" в Търговище, който без да се замисля предоставя безплатно и залата за заниманията.

В музикалното оформление на постановката активно участват и учителите от училището, а през юни зрителите ще могат да я видят на сцената на Драматичният театър в Търговище.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 04 Април 2024 16:08
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net