Безплатно се извозват строителни отпадъци до 1 кубик от домакинствата в Търговище

By 21 Юли 2023 Прочетена 821 пъти 0
Безплатно се извозват строителни отпадъци до 1 кубик от домакинствата в Търговище Безплатно се извозват строителни отпадъци до 1 кубик от домакинствата в Търговище снимка: БГНЕС / АРХИВ

14 констативни протокола за струпване на строителни материали на обществени площи са съставили контрольорите на Община Търговище през месец юни.

Протоколите за юли до момента са 7 броя.

На гражданите, които не изпълнят предписанията за премахване на отпадъците, се налагат санкции. Съгласно Наредбата за опазване на обществения ред, те са в размер до 100 лв. за физическите лица и до 1000 лв. имуществена санкция за юридическите лица.

Припомняме, че Община Търговище осигурява безплатна услуга за извозване на строителни отпадъци до 1 кубик, след подаване на заявка на телефони: 0601/6 86 58 и 0601/6 86 86. Транспортирането се извършва всеки петък до обяд. Отпадъците  трябва да бъдат поставени в чували и да се изнесат пред обекта ден по-рано.

За транспортиране на по-големи количества се заплаща такса от 1,60 лв. на кубик за строителни отпадъци и 0,80 лв. за земни маси.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Гражданите следва да подадат заявление за това в Центъра за административно обслужване в Общината. Извозването е със собствен транспорт или с такъв на БКС. Цената на услугата се определя  в зависимост от разстоянието от адреса до склада за строителни отпадъци в село Пролаз.

Редът за заявяване на контейнер и извозването на отпадъците от малките населени места в общината е същият.

Община Търговище има сключени и договори за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, за опасни и едрогабаритни, за текстилни отпадъци.

Непотребна електрическа и електронна техника и уреди се извозват безплатно от адресите на гражданите на 21 число всеки месец. Заявки се подават на телефони 0800 14100, 0887 771 973 и e-mail: order@makmetal.eu.

Опасните и едрогабаритни отпадъци от домакинствата се приемат безвъзмездно от фирма „Марекс“ ООД, на ул. „Железничарска“, в Промишлената зона на Търговище. Извозването им се осъществява единствено със собствен транспорт.

Дрехи, обувки и други изделия от текстил се изхвърлят в специализираните контейнери, поставени за целта.

Регистърът на площадките за предаване на различните видове отпадъци в Търговище е публикуван в сайта на Общината.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net