Изтичат сроковете за включване в коледните инициативи на Община Търговище

By 11 Декември 2023 Прочетена 537 пъти 0
снимката е илюстративна снимката е илюстративна снимка: Община Търговище

През тази седмица (11-17 декември) изтичат сроковете за включване в конкурсите на Община Търговище за най-добро домашно вино, за най-атрактивна коледна украса и за участие в кулинарната изложба на сарми.

Записването за участие в конкурса за вино е до 14 декември, в стая № 90, ет. 4 на Община Търговище. Участниците трябва да предоставят вино, бяло и/или червено, от реколта 2023 г. Виното трябва да е в бутилка, като минималното количество е 1 литър, а максималното – 2 литра. Всеки участник ще получи регистрационен номер, под който тричленно професионално жури, без да знае името на производителя, ще определи по 1 победител и в двете категории – за бяло и червено вино.

Наградите на отличените ще бъдат връчени на 22 декември, на Коледния базар на площад "Независимост", а публиката ще има възможност да дегустира вината на участниците в конкурса.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Записването за включване в кулинарната изложба е до 15 декември, на телефони: 0601 6 86 93, 0879/869 330 или e-mail: boteva.i@targovishte.bg. Целта е по забавен начин да покажем традиционните за българската празнична трапеза от коледно-новогодишния цикъл сарми – зелеви или лозови, постни или месни. Презентираните ястия трябва да бъдат придружени с табелка, указваща съдържанието им, имената на участника/организацията и населеното място. Количеството трябва да е достатъчно да се сподели с поне 10 посетители на изложбата.

При регистрацията всеки участник в кулинарната изложба ще получи номер, с който автоматично се включва в томбола с предметни награди. Тя ще бъде изтеглена по време на дегустацията на 22 декември, която също ще се състои в рамките на Коледния базар.

Заявки за участие в конкурса за най-атрактивна празнична украса се подават до 23.59 ч. на 17 декември 2023 г. Изпращат се до три снимки на всеки обект, участващ в надпреварата, на e-mail: presscenter.targovishte@gmail.com. През тази година конкурсът се провежда в две категории – за външна украса на обект/сграда (жилищна сграда, балкон, двор, търговски обект, бизнес сграда), както и за украса на обществено място. Победителите ще бъдат определени от комисия от експерти от Община Търговище, които ще обходят всички обекти в периода 18-22 декември и ще класират участниците. Във всяка от двете категории ще бъде връчена награда и за любимец на публиката. Те ще бъдат определени на база харесвания на публикациите с украсата на участниците във фейсбук страницата на конкурса. Получилите най-много харесвания във всяка от двете категории ще получат ваучер от магазин за стоки за бита на стойност 100 лв. Гласуването (харесването на публикациите) ще е до 12.00 ч. на 3 януари 2024 г. Отличените ще получат ваучер от магазин за стоки за бита на различна стойност.

Регламентите към всички коледни инициативи са публикувани в сайта на Община Търговище.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 11 Декември 2023 16:00
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net