Проект на Програма за опазване на околната среда в община Търговище е публикуван за обществено обсъждане

By 18 Април 2023 Прочетена 505 пъти 1 comment
Проект на Програма за опазване на околната среда в община Търговище е публикуван за обществено обсъждане Проект на Програма за опазване на околната среда в община Търговище е публикуван за обществено обсъждане снимка: Община Търговище

Община Търговище публикува за обществено обсъждане проект на Програма за опазване на околната среда за периода до 2028 г.

Тя е разработена и следва да бъде приета в изпълнение на националното законодателство.

Основната стратегическа цел на програмата е подобряване на качеството на живот на населението, чрез осигуряване на здравословна и благоприятна околна среда и запазване на богатото природно наследство, чрез устойчиво управление на околната среда.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

В документа са изведени три основни приоритета: съхраняване на природните ресурси и подобряване на екологичните показатели на територията на общината; подобряване на състоянието и развитието на инфраструктурата, свързана с опазване на околната среда и повишаване на институционалния капацитет и обществената ангажираност в опазването на околната среда.

Към всеки приоритет са определени и специфични цели. Разписан е и план за действие за изпълнение на програмата.

Програмата е динамичен и отворен документ. Тя ще бъде периодично допълвана съобразно приоритетите за управление на общината, при промени в националното законодателството или при възникване на други обстоятелства със стратегическо значение.

Предложения, становища и мнения по проекта се подават писмено, в срок до 18.05.2023 г., на e-mail: obshtina@targovishte.bg или в Центъра за административно обслужване на Община Търговище.

Проектът е публикуван в сайта на местната администрация.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net