Търговище и Шумен кандидатстват съвместно по проект за екологичен транспорт

By 24 Август 2023 Прочетена 592 пъти 0
Търговище и Шумен кандидатстват съвместно по проект за екологичен транспорт Търговище и Шумен кандидатстват съвместно по проект за екологичен транспорт снимка: Община Търговище

Община Търговище, Община Шумен и "Шумен – пътнически автотранспорт" ООД подготвят съвместно проектно предложение по процедура "Екологосъобразна мобилност" по Плана за възстановяване и устойчивост.

Предстои Общинският съвет в Търговище да разгледа докладна на кмета д-р Дарин Димитров, с която се иска разрешение за кандидатстване и подписване на партньорско споразумение.

Община Търговище планира да реализира дейности по осветяване и сигнализиране на пешеходни пътеки по проекта. Предвижда се и изграждане на велосипедна инфраструктура в града. Идеята е да бъде изградена велоалея на ул. "Цар Освободител", в участъка от светофарното кръстовище с ул. "Трети март" до околовръстния път. Велотрасето ще бъде вместено в ширината на левия тротоар в посока София. То ще бъде за двупосочно движение и ще е с ширина от 2,5 метра. Целта е новата алея да бъде свързана с вече съществуващата към Момина чешма.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Община Шумен ще кандидатства за закупуването на електрически автобуси и зарядни станции за тях. "Шумен – пътнически автотранспорт" ООД, в качеството си на оператор на обществена услуга за превоз на пътници, ще оперира транспортните средства след тяхната доставка.

Партньорството между две общини и един оператор на обществена услуга за превоз е задължително условие за кандидатстване по процедурата. Поканата за партньорство е отправена към Търговище от шуменската местна администрация.

Минималният размер на безвъзмездните средства по всяко отделно предложение за изпълнение на инвестиция следва да е 2 млн. лв. с ДДС. Максималният размер не може да надхвърля 8,3 млн. лв. с ДДС. Кандидатите следва да осигурят и до 10% собствено финансиране.

Докладната на кмета д-р Димитров ще бъде разгледана на заседанието на Общинския съвет на 31 август, което телевизия КИС 13 ще излъчи НА ЖИВОТя е публикувана в уебсайта на Община Търговище ТУК.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net