Втори възпоменателен турнир по борба "Пламен Пенев" предстои в Търговище

By 25 Септември 2023 Прочетена 323 пъти 0
Втори възпоменателен турнир по борба "Пламен Пенев" предстои в Търговище Втори възпоменателен турнир по борба "Пламен Пенев" предстои в Търговище снимка: КИС 13

В зала "Иван Ангелов" в Търговище ще се проведе II Международен възпоменателен турнир по свободна борба "Пламен Пенев" за деца, момичета и девойки.

Той се организира от инициативен комитет от местни спортни деятели и Спортен клуб "Олимпиец", с подкрепата на Община Търговище. Турнирът е част и от официалния календар на Българската федерация по борба.

Началото на състезанието е в 9.00 часа на 30 септември, а официалната церемония по откриването е в 11.00 часа.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

На турнира се очакват над 300 участници. Поканени са състезатели от България, Украйна, Македония, Турция, Молдова, Словакия, Унгария и Германия.

Пламен Пенев е бронзов медалист от световното и европейското първенство за юноши в свободния стил и участник в Олимпиадата в Атланта през 1996 г. Бил е член на управителния съвет на Българската федерация по борба.

Пенев почина внезапно през 2021 г., а през 2022 г. неговите близки и местната спортна общественост поставиха началото на турнир в негова памет.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 25 Септември 2023 16:16
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net