25 пациенти на хемодиализа са настанени в УМБАЛ - Русе

Във връзка с усложнената зимна обстановка в областта, в русенската болница е била създадена необходимата организация за осигуряване на транспорт и настаняване на пациенти на хемодиализа.

Още вчера в града са били транспортирани от останалите общини в областта всички, които се нуждаят от тази животоспасяваща медицинска процедура.

25 от тях са били настанени своевременно в отделения на русенската университетска болница. Останалата част от пациентите по собсвтено желание са отишли при техни близки. За тях е създадена допълнителна организация и е осигурен транспорт за ежедневното им извозване до лечебното заведение.

От болницата напомнят, че грипната епидемия продължава, което означава, че временната забрана за планов прием и свиждания все още е в сила. В тези условия болницата има създадена допълнителна организация за обособяване на сектор в Инфекциозно отделение и настаняване на лица с усложнения от грипа.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН